Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘Gezinnen sneller en vaker dakloos’

Het aantal dakloze gezinnen neemt snel toe en is sinds 2009 met een derde gestegen. De daklozenopvang kan dat niet aan en slaat alarm. Daarover berichtte maandag het actualiteitenprogramma EenVandaag. De Federatie Opvang Nederland bepleit extra plekken voor gezinnen in de crisisopvang.
'Gezinnen sneller en vaker dakloos'

Vorig jaar zaten ruim 9000 kinderen in een van de 1200 opvangvoorzieningen voor daklozen en opvanghuizen voor vrouwen. Enkele opvangcentra spreken in de uitzending van ‘de nieuwe sociaal-economische daklozen’: een groep die ze daarvoor veel minder zagen en anders dan de traditionele daklozen.

Weigeren
De Federatie Opvang Nederland stelt dat de centra steeds vaker gezinnen moeten weigeren. Ze pleit voor maatregelen voor eerder ingrijpen, en afschaffen van wachttijden voor bijstand. ‘Eenmaal dakloos zijn de kosten van herstel vaak veel hoger’, concludeert de koepel.

sitestat

Bron: ANP/EenVandaag

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Mee eens. Wel zijn er steeds meer WBC’s die willen samenwerken met zorgaanbieders. Wij (LIMOR) werken ook samen met verschillende WBC’S. Wanneer er sprake is van huurachterstand, vervuiling of overlast meldt de WBC huurders bij ons aan. Wij gaan in gesprek en kijken samen met het gezin wat er nodig is om de problemen aan te pakken. We doen er vaak meer dan alles aan om gezinnen te motiveren om aan de slag te gaan, maar het komt meer dan eens voor dat uitzetting niet meer kan worden voorkomen omdat mensen wel kansen krijgen, maar deze kansen (door wat voor redenen ook) niet aanpakken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.