Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Geweld bij huurders eerder herkend’

Het initiatief van de Haarlemse woningcorporatie Elan Wonen om huiselijk geweld en kindermishandeling eerder te signaleren bij haar huurders krijgt een vervolg bij ruim dertig andere woningcorporaties. Omdat huismeesters en klusjesmannen van Elan een cursus hebben gevolgd, kunnen ze de signalen van geweld eerder herkennen bij de huurders en doorgeven.
'Geweld bij huurders eerder herkend'

Dat bleek zaterdag uit een reportage in het NOS Journaal. Aedes, de vereniging van woningcorporaties, is enthousiast over het initiatief. Elan zegt sinds november vijf gevallen van mishandeling bij de politie en jeugdzorg te hebben gemeld. De Haarlemse woningcorporatie werkt in het project met een protocol dat vergelijkbaar is met een code die bijvoorbeeld geldt of gaat gelden in de gezondheidszorg, onderwijs en bij justitie.

Sociale taak
Aedes hoopt dat alle woningcorporaties zich aansluiten bij het Haarlemse initiatief. Aedes-voorzitter Marc Calon: ‘Corporaties doen meer dan alleen stenen stapelen en woningen beheren. Een thuis is meer dan een huis. Onze leden zetten zich in om bewoners een gezonde en veilige woonomgeving te bieden. Meehelpen om huiselijk geweld en het mishandelen van kinderen een halt toe te roepen, past bij de sociale taak van corporaties.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/NOS/Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.