Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Genomineerden Sociaal Werker van het Jaar bekend

De drie genomineerden voor de Sociaal Werker van het Jaar 2013 verkiezing zijn bekend. De vakjury heeft uit alle inzendingen drie kandidaten gekozen waarvan er een uiteindelijk zich een jaar lang ambassadeur van het sociaal werk mag noemen.
Genomineerden Sociaal Werker van het Jaar bekend

De Sociaal Werker van het Jaar ontvangt bovendien 1000 euro om te besteden aan een project in zijn of haar wijk. Ook mag de winnaar deelnemen aan een Zomerschool van het Oranje Fonds naar keuze ter waarde van 795 euro. De vakjury bepaalt voor 50% wie de winnaar wordt. De andere 50% bepaalt het publiek tijdens het jaarlijkse Welzijnsdebat op 3 december in Bunnik

Wat heb je eigenlijk aan zo’n ambassadeurschap? Lees hier over de winnares van vorig jaar. Evalien Verschuren: ‘Nadat ik de verkiezing won, dacht ik: oh jee, nu heb ik opeens een titel!’

De drie genomineerden zijn (in willekeurige volgorde):

Antoinet Wijnakker, jongerenwerker bij Radius Land van Cuijk in Cuijk

Antoinet is een bevlogen jongerenwerker en werkte al volgens Welzijn nieuwe stijl voordat de term werd uitgevonden. Ze is voor veel jongeren een vertrouwenspersoon. Antoinet is actief en alert en gaat altijd op zoek naar de vraag achter de vraag. Zo nodig schakelt ze de juiste personen uit haar netwerk in en helpt daardoor niet alleen de jongere zelf maar ook de gezinsleden. Antoinet is iemand die graag experimenteert. Door ook contact te houden met ‘haar’ jongeren via What’s App zorgt zij ervoor dat jongeren zich veilig voelen.

Saskia Staman, begeleider jonge moederwerk bij Scoop Welzijn in Almelo

Saskia is in Almelo een baken voor jonge moeders. Zij weet een veilige omgeving te creëren waar jonge moeders zich gezien en gehoord voelen. Daardoor weet zij ook door te dringen tot moeders die zijn vastgelopen. Saskia gaat uit van de eigen kracht van vrouwen en leert ze de regie weer in eigen handen te nemen. Niet alleen helpt ze de juiste weg te vinden binnen hulpverlening, ze gaat helpt ook in praktische zin door belangrijke gesprekken van te voren te oefenen. Naast bijeenkomsten komt ze ook bij de moeders thuis.

Marloes Nijenhuis, begeleider van jongeren met een verstandelijke beperking bij De Lichtenvoorde in Lichtenvoorde

Marloes is een doorzetter die zich niet laat leiden door beperkingen. De bezuinigingen hebben er juist voor gezorgd dat zij haar creativiteit ten volle benut. Zo heeft zij het Uitburo opgericht dat voor en door jongeren met een verstandelijke beperking wordt gerund. Inmiddels heeft zij een netwerk opgebouwd van 100 vrijwilligers die regelmatig uitstapjes begeleiden. Marloes is constant op zoek naar nieuwe samenwerkingen waardoor ze haar cliënten steeds nieuwe ervaringen kan bieden. Zij gaat uit van de mogelijkheden, mensen met een beperking komen niet alleen ‘halen’ maar ook ‘brengen’.


Kom 3 december naar het Welzijnsdebat in Bunnik en doe mee in het lagerhuisdebat over wat wel en niet werkt in de wijk. Deel uw inzichten en doe nieuwe op door kennis te maken met succesvolle projecten. Sociale problemen worden niet opgelost door rapporten en onderzoeken, maar door u! Tijdens het Welzijnsdebat kunt u stemmen op de genomineerden voor de titel Sociaal Werker van het Jaar 2013. Kijk hier voor meer informatie >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.