Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gemeente Rotterdam ontslaat bestuur Topscore

De oprichtster van Topscore, een werkproject voor langdurig verslaafden in Rotterdam, moet per 1 augustus opstappen. Aanleiding is een rapport van de interne auditdienst van de gemeente Rotterdam. Daaruit blijkt dat de financiële verantwoording aan de gemeente tekort schiet.
Gemeente Rotterdam ontslaat bestuur Topscore

Dat heeft de gemeente, die het onderzoek naar de financiën liet uitvoeren, bekendgemaakt. Ook haar twee personeelsleden moeten opstappen. Een nieuw bestuur neemt de werkzaamheden over. De nieuwe stichting begint met een schone lei, een andere naam, een nieuw bestuur en kersverse personeelsleden.

Onderzoek
Politie en justitie doen al geruime tijd onderzoek naar mogelijke valsheid in geschrifte en oplichting bij Topscore. Naar aanleiding daarvan heeft de gemeente de interne Audit Service Rotterdam (ASR)gevraagd onderzoek te doen naar de opdracht- en subsidierelaties tussen de gemeente en het werkproject. Ook werden het toezicht hierop en de handhaving van de subsidieregels bekeken.

Kritiek
ASR heeft kritiek op verschillende punten. Zo zijn de administratieve relaties ‘diffuus’. Er blijken verscheidene subsidieverstrekkers binnen de gemeente te zijn.

Financiële verantwoording
De gemeente moest de stichting vaak rappelleren om verantwoordingsstukken aangeleverd te krijgen over de vooraf afgesproken en daadwerkelijk geleverde prestaties. Deze verantwoording bleek nogal eens achterwege en/of was onvolledig. Daarbij kreeg Topscore veel respijt: termijnen werden opgerekt en soms werd onjuiste informatie toch geaccepteerd.

Topscore
Topscore is een werkproject van stichting De Stormvogel voor langdurig verslaafden in Rotterdam. Bij Topscore werken dagelijks 100 tot 125 verslaafden. Het werkproject is niet alleen in Rotterdam, maar ook landelijk bekend. Topscore is de voorloper geweest van de diverse werkprojecten voor harddrugsgebruikers die daarna zijn ontstaan.

Doorgaan
De gemeente Rotterdam wil dat het werk van Topscore wordt voortgezet, maar dan wel met inachtneming van de regels.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.