Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geld chronisch zieken komt verkeerd terecht

Duizenden zieken en gehandicapten krijgen van de overheid aan het eind van dit jaar een financiële tegemoetkoming, terwijl de door hen gemaakte kosten al eerder vergoed zijn door de zorgverzekeraar. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 20.000 mensen.
Geld chronisch zieken komt verkeerd terecht

Het gaat mogelijk om tientallen miljoenen die dubbel uitgekeerd worden door de nieuwe wet Wtcg. Tegelijk krijgen veel andere chronisch zieken en gehandicapten helemaal geen geld van dezelfde regeling.

Afschaffen
De Wtgc, Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten, vervangt de fiscale aftrek van de buitengewone ziektekosten. Minister Schippers overweegt de wet af te schaffen als het geld niet terecht komt bij de mensen voor wie het bedoeld is, zo zegt zij in het actualiteitenprogramma. Zij wil de wet nog één laatste kans geven. ‘Ik vind dat die regeling goed moet werken. Krijgen we hem niet goed, krijgen we hem niet scherp, dan moeten we hem afschaffen’, aldus Schippers.

Niet nodig
5000 deelnemers aan het onderzoek krijgen een tegemoetkoming van 150 tot 500 euro op basis van Wtgc. 12 procent van hen zegt het geld niet nodig te hebben omdat hun kosten al door de ziektekostenverzekeraar betaald zijn.Veel ondervraagden zitten niet op het geld te wachten en zien liever dat het terecht komt bij mensen die het echt nodig hebben.

Bekijk hier de EenVandaag uitzending van 23 november 2010:

sitestat

Bron: EenVandaag

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.