Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gehandicaptenzorg Limburg was niet failliet

Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) is in april onterecht failliet verklaard door de rechtbank Limburg. Het gerechtshof in Den Bosch heeft het faillissement van de grote Limburgse zorgorganisatie dinsdag teruggedraaid.
De persoon op de afbeelding is geen cliënt van Stichting Gehandicaptenzorg Limburg.
De persoon op de afbeelding is geen cliënt van Stichting Gehandicaptenzorg Limburg.

SGL reageerde verheugd op de uitspraak en stelde dat de zorg voor 1400 cliënten gewaarborgd is. Ook aan de onzekerheid voor de 550 medewerkers is nu een einde gekomen. Hun banen stonden op de tocht.

Betalingsachterstand

Vervoersbedrijf SVL, dat in opdracht van de zorginstelling gehandicapten vervoerde, had het faillissement aangevraagd. SGL zou een forse betalingsachterstand hebben. De zorginstelling houdt het zelf op een ‘financieel verschil van inzicht’. Inmiddels is SGL met een andere vervoerder in zee gegaan.

Gehandicapten

Curator Ronald van Dooren zei tijdens de behandeling van het hoger beroep dat hij ‘nog nooit zo’n vette boedel had gezien’. SGL had op dat moment nog ruim 1,2 miljoen euro op de lopende rekening staan. De curator noemde het faillissement ‘onjuist en maatschappelijk onverantwoord’ omdat 1400 gehandicapten erdoor in de kou dreigden te komen staan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.