Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Gehandicapten verliezen werk door kabinet’

Vele duizenden gehandicapten zullen hun werk verliezen als de plannen van het kabinet doorgaan. Daarvoor waarschuwt directeur Greet Prins van de stichting Philadelphia, een instelling voor gehandicaptenzorg.
'Gehandicapten verliezen werk door kabinet'

Prins voorziet dat de groep niet alleen wordt getroffen door bezuinigingen op de sociale werkplaatsen, maar ook op de Wajong, de AWBZ die de zorg betaalt voor onder anderen gehandicapten, en de Wmo, de regeling voor begeleiding en verzorging via gemeenten.

Werkvloer
Philadelphia voorziet dat de herkeuring van veel jonge gehandicapten ertoe zal leiden dat ze hun uitkering verliezen. Ze moeten dan een baan zoeken terwijl veel werkgevers niet op hen zitten te wachten, stelt Prins. Datzelfde geldt voor de mensen die hun baan via de sociale werkplaats door de bezuinigingen kwijtraken. Veel mensen werken via de sociale werkplaats onder begeleiding bij ‘normale’ bedrijven. Prins verwacht dat veel gehandicapten zonder die extra steun zich op de werkvloer niet kunnen handhaven.

Begeleiding
De Tweede Kamer praat deze week over de kabinetsplannen. Philadelphia hoopt dat er toch vormen van begeleiding blijven bestaan voor de gehandicapten op de werkvloer. De organisatie verwacht dat werkgevers dan ook meer bereid zijn gehandicapten aan te nemen.

Link: Zorg + Welzijn, Greet Prins (Philadelphia Zorg): ‘De begeleiding komt in de knel’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: Koos Groenewold

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.