Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geen woning voor huurder met drugsverleden

Personen die in het verleden met de politie in aanraking zijn geweest wegens drugs, hoeven niet meer te rekenen op een sociale huurwoning in de Amsterdamse Dichtersbuurt. Woningcorporatie Eigen Haard, de gemeente en de politie beginnen een proef hiermee. Doel van de maatregel is het tegengaan van drugsoverlast.
Geen woning voor huurder met drugsverleden

Dat heeft de gemeente donderdag bekendgemaakt. In de Dichtersbuurt (in het stadsdeel Nieuw-West) is al jaren sprake van veel drugsoverlast. In sommige woningen worden harddrugs gebruikt of gedeald.
Potentiële huurders die zich aanmelden voor een sociale huurwoning, zullen worden gescreend door de politie. Die kijkt of ze drugsgerelateerde antecedenten hebben in de afgelopen twee jaar. Als dat het geval is, krijgen ze het onderkomen niet.

Resultaat
Eigen Haard is dan wel verplicht hen binnen drie maanden een woning elders in de stad aan te bieden. De proef begint in maart en duurt een jaar. Overigens zijn de gemeente en de politie al langer bezig om overlast in de Dichtersbuurt tegen te gaan. Dat heeft ook resultaat: het aantal meldingen hiervan daalde van 291 in 2008 tot 169 vorig jaar.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Marcel Antonisse

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.