Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Geen varkens op zorgboerderij voor allochtonen

In Enschede komt een zorgboerderij speciaal voor Twentse ouderen van allochtone afkomst. Dat zegt Mieke van Dragt, voorzitter van de stichting Verenigde Zorgboeren in de Twentsche Courant Tubantia. Het zou de eerste allochtone zorgboerderij in Nederland zijn.
Geen varkens op zorgboerderij voor allochtonen

Varkens komen het erf niet op, de hulpverleners spreken twee talen, er komt een neutrale gebedsruimte en de organisatie denkt na over speciale vrouwendagen. Omdat de scheiding tussen mannen en vrouwen bij verschillende allochtone groepen ‘nogal ingewikkeld ligt’, aldus een van de initiatiefnemers in het dagblad.

Agrarische achtergrond
Veel oudere allochtonen die een indicatie hebben voor dagopvang voelen zich niet op hun gemak bij de reguliere opvangcentra, stelt Ali Bingol die samen met Van Dragt het initiatief neemt. Bovendien heeft zo’n negentig procent van de eerste generatie allochtonen in Twente een agrarische achtergrond, aldus Bingol.

Saksisch
De allochtone ouderen mogen van hun oude dag genieten in een ‘fraaie Saksische boerderij’ onder de rook van de Universiteit Twente, meldt het dagblad. De gemeente Enschede is eigenaar van het erf en is enthousiast over het plan.

Artikel Twentsche Courant Tubantia: Boerin in Burka op Twentse platteland

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: Twentsche Courant Tubantia

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.