Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geen onderzoek naar Oost-Europese straatkrantverkopers

Er komt geen strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke verdringing van dak- en thuislozen die in Rotterdam de Straatkrant verkopen. Oost-Europeanen, die het concurrerende Straatjournaal aan de man brengen, zouden daklozen regelmatig van hun verkoopplek verdringen. Uit een verkennend onderzoek blijkt dat er geen concrete aanwijzingen zijn van strafbare feiten. Ook zijn er geen aangiftes gedaan.
Geen onderzoek naar Oost-Europese straatkrantverkopers

Dat blijkt uit een brief van de Rotterdamse wethouder Hamit Karakus, verantwoordelijk voor Oost-Europeanen in de stad. Toen die geluiden de gemeente bereikten, heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb de zaak bij de politie aangekaart. Uit een eerste onderzoek bleek er toch weinig aan de hand te zijn.

Weinig verkopers
Los van het verkennend onderzoek is de productie van de straatkrant inmiddels gestopt. ‘Het project heeft succes gehad. De doelgroep is zo afgenomen door het toedoen van het programma Maatschappelijke Opvang dat er op dit moment nog maar enkele verkopers actief zijn die hun ‘oude’ voorraad straatkranten verkopen’, schrijft Karakus.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.