Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Geen geld voor busje naar school

Meer dan 100 gemeenten hebben geen geld meer voor busjesvervoer van onder meer gehandicapte leerlingen naar hun scholen. Dat meldt het AD. Alleen kinderen met een zware beperking komen nog in aanmerking voor vervoer.
Geen geld voor busje naar school

De busjes brengen lichamelijk of verstandelijk gehandicapte, hoogbegaafde of strenggelovige kinderen naar school. Maar in veel gemeenten komen door bezuinigingen nu alleen nog kinderen met een zware beperking in aanmerking, aldus het AD.

Eigen bijdrage
Volgens de krant bezuinigen de gemeenten op verschillende manieren. Sommige plaatsen rekken de kilometergrens op en zorgen pas voor een taxibusje als een school zeker 6 kilometer verderop ligt. Andere gemeenten vragen ouders om een eigen bijdrage of zoeken samenwerking met andere gemeenten.

Openbaar vervoer
De leerlingen moeten door de bezuinigingen met het openbaar vervoer. Anderen worden gebracht door hun ouders. Volgens het AD zijn er zelfs kinderen thuis komen te zitten doordat busjes niet meer rijden.

Bron: ANP/ANP-Photo/Koen Suyk

3 REACTIES

  1. Coma drinkers die naar het ziekenhuis moeten worden vervoerd en behandeld zouden de onkosten moeten betalen,daar hoeft de gemeenschap niet voor te betalen. Het geld wat dan vrij komt kan dan voor zinvolle doelen worden gebruikt. Zoals vervoer naar school enz.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.