Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gedragscode behoorlijk bestuur voor semipublieke sector

Een commissie onder leiding van Femke Halsema gaat een gedragscode opstellen voor ‘behoorlijk bestuur in de semipublieke sector’. Dat staat in een brief die minister Henk Kamp (Economische Zaken) woensdag aan de Tweede Kamer stuurt.
Gedragscode behoorlijk bestuur voor semipublieke sector
Foto: ANP

De commissie gaat ook het kabinet adviseren hoe er gesproken kan worden over maatschappelijk verantwoord handelen in deze sector, waarin bijvoorbeeld zorginstellingen, woningcorporaties en onderwijsinstellingen zich bewegen.

Vertrouwen
‘Een gebrek aan vertrouwen belemmert het functioneren van de semipublieke sector. Het is daarom goed dat er een gedragscode komt’, aldus Kamp. Hij hoopt dat door de gedragscode instellingen zelf gaan nadenken hoe dat vertrouwen hersteld kan worden. Anderzijds benadrukt Kamp dat ‘de kwaliteit van onderwijs, zorg en huisvesting in Nederland hoog is’.

Commissie

Ook Doekle Terpstra, schrijver Maxim Februari en consultant Marco van Kalleveen zitten in de commissie, die de gedragscode voor 1 oktober klaar moet hebben. Halsema liet via Twitter dan ook weten dat ‘het een drukke zomer wordt’.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.