Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gastlessen Zorg en Welzijn een succes

De gastlessen Zorg en Welzijn van werkgeversvereniging ZorgZijn Werkt worden veel aangevraagd door vmbo-opleidingen. In de lessen krijgen leerlingen uit het eerste en tweede jaar van de vmbo uitleg over werken in de zorg- en welzijnsector zodat ze bekend raken met het werkveld en de mogelijkheden.
Gastlessen Zorg en Welzijn een succes
Foto: ANP Photo

Onder andere scholen in Den Haag en Delft vroegen de gastlessen aan. De lessen worden gegeven door gastdocenten die proberen om op een interactieve manier over de zorg- en welzijnbranche te vertellen. Er zijn inmiddels vijftien gastdocenten getraind. Vanwege de vele aanvragen vanuit het vmbo wordt er binnenkort gestart met nieuwe trainingen voor gastdocenten.

Studierichting

Studenten moeten al in het tweede jaar van het vmbo een studierichting kiezen. Kinderen zijn dan nog jong en weten niet wat ze van een baan in de zorg- en welzijnsector moeten verwachten. Tijdens de gastles vertellen twee docenten wat hun werk in de sector inhoudt en wat er daarnaast nog meer mogelijk is. De les bestaat uit twee interactieve gedeeltes, een deel waarbij gebruik wordt gemaakt van materialen uit alle werkvelden van de sector (o.a. gehandicaptenzorg, ziekenhuizen, jeugdzorg, welzijn) en een kwartetspel.
Kosten

De school betaalt 25 euro voor een gastles. Lees meer over de gastlessen op de website van ZorgZijnWerkt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.