Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fusie zorginstellingen Arnhem nader onderzocht

De fusie van de zorginstellingen Stichting Pleyade en Stichting Catharina kan mogelijk de concurrentie belemmeren op de markten voor verzorgingshuiszorg, psychogeriatrische en somatische verpleeghuiszorg in de gemeente Arnhem en omstreken. Dat stelt de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en gaat concentratie daarom nader onderzoeken.
Fusie zorginstellingen Arnhem nader onderzocht

Door de fusie krijgen de instellingen tussen de 50 en 57 procent van de markt in Arnhem en de omliggende gemeenten in handen. De toezichthouder heeft daarom besloten dat de stichtingen een vergunning moeten hebben als ze willen fuseren. Als de betrokken instellingen die vergunning aanvragen, zal de NMa de markt verder onderzoeken en een beslissing nemen of de fusie is toegestaan.

Verdrukking
Uitgangspunt voor de NMa is dat wanneer de economische positie van Stichting Pleyade en Stichting Catharina samen te groot wordt, dat gevolgen heeft voor de prijs, kwaliteit en diversiteit van het zorgaanbod. De concurrentie komt dan in de verdrukking, terwijl die juist nodig is om organisaties te stimuleren zich in te zetten voor betere producten en diensten.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: NMa

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.