Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Frauderende zorgdirecteur vrij

De 48-jarige directeur van een zorginstelling die vanwege fraude was gearresteerd, is in afwachting van een eventueel proces vrijgelaten. De rechter-commissaris wees vrijdag tijdens de voorgeleiding van de vrouw een vordering van de officier van justitie af om haar veertien dagen vast te houden. Het Openbaar Ministerie heeft dat laten weten.
Frauderende zorgdirecteur vrij

De vrouw uit Lelystad zwaait de scepter over een instelling voor onder meer begeleid wonen. Ze wordt verdacht van verduistering, oplichting en mogelijk valsheid in geschrifte en zou hebben gefraudeerd met zorgsubsidies van patiënten. Volgens de rechter-commissaris is er weliswaar een ‘serieuze verdenking’ tegen de vrouw, maar is er onvoldoende reden om haar langer vast te laten zitten.

Sinds 2007 deden slachtoffers vijf keer aangifte bij de politie en kwamen acht klachten binnen tegen de zorginstelling.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.