Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Fraude met pgb’s bij opvang Nijkerk

De bestuurder van Stichting Intro en het Jezus Centrum in Nijkerk wordt verdacht van onder meer fraude met persoonsgebonden budgetten van cliënten. De 48-jarige bestuurder is samen met vijf andere mannen opgepakt na een inval van de Opsporingsdiensten van de politie.

Volgens het OM heeft de hoofdverdachte stelselmatig fraude gepleegd tussen 2009 en 2011 met pgb’s en omzet- en inkomstenbelasting. De andere mannen , ondergebracht bij de stichting, worden verdacht van fraude met uitkeringen.

Nazorg
Stichting Intro en het Jezus Centrum Nijkerk vangen mannen met psychosociale en verslavingsproblemen op. Een team van hulpverleners heeft dinsdag nazorg verleend aan cliënten en medewerkers van het Jezus Centrum Nijkerk en Stichting Intro.

Voedselbank

De voedselbank in Nijkerk wordt gerund door het Jezus Centrum en vrijwilligers. De gemeente, die aangeeft geschokt te zijn door deze zaak, heeft laten weten dat ze gaat bekijken hoe ze de voedselbank op de rails kunnen houden met steun van de vrijwilligers.

Bron: Omroep Gelderland/ANP-Photo/Lex van Lieshout

3 REACTIES

  1. Dat zoiets nog weedr gebeurd en dan nog wel door christenmensen,ronduit schandalig,zeker geen voorbeeld, ik schaam mij voor dit gebeuren als christen.
    En verder wat het pgb betreft,splits de professional en zijn gebeuren van het in rekening brengen ten laste van het pgb. Dus nooit het helpen en de nota dus administratie via 1 persoon of 1 instelling.
    Ik hoop dat wij als pgb houders hier niet de dupe van zijn, want wie krijgt de schuld?? alle pgb houders, terwijl er zoveel WEL goed gaat

  2. Lees alle reacties
  3. Alweer negatieve publiciteit waar de mensen voor wie het PGB belangrijk is en die er goed mee omgaan, de dupe worden.
    Ik begrijp ook niet dat deze mensen een PGB hebben. Bij de laatste pakketmaatregel is de indicatie voor psychosociale problemen vanuit AWBZ overgeheveld naar de WMO. Betreft het wellicht een PGB WMO?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.