Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Faillissement dreigt voor welzijnswerk IJsterk

Stichting IJsterk Beheer heeft uitstel van betaling aangevraagd voor Stichting Welzijn IJsterk. De welzijnsorganisatie in Amsterdam heeft al twee jaar grote verliezen gemaakt en kan niet meer aan haar verplichtingen voldoen. Zo meldt interim bestuurder Henk van der Veen. Een faillissement is niet uitgesloten.
Faillissement dreigt voor welzijnswerk IJsterk

De welzijnsorganisatie, vooral actief in de stadsdelen Centrum en Westerpark, zet zich voornamelijk in voor de jeugd met buurtcentra, speeltuinen en buitenspeelclubs. De stadsdelen hebben de stichting tijdelijk financieel ondersteund. Maar de bedragen die nodig zijn om de continuïteit van de stichting te garanderen, zijn niet op te brengen, aldus de interim bestuurder.

Doorstart
IJsterk komt met een plan om een doorstart te maken. Het is nog niet bekend of dit ook werkelijk mogelijk is. Zo’n 180 banen staan op de tocht. De oorzaak van de problemen ligt volgens het Parool bij teruglopende inkomsten en wanbeleid van het bestuur. De Kinderopvang van de stichting loopt geen gevaar.

Gevarenzone
In het Parool geeft Ben Hoogendam van Abvakabo FNV aan dat meer welzijnsorganisaties met problemen kampen. ‘Zeker nu bezuinigd moet worden, komen organisaties in de gevarenzone en dreigt waardevol welzijnswerk te verdwijnen. Stadsdelen vragen van alles van welzijnsorganisaties, maar die letten vaak niet goed op of het allemaal wel kan’, aldus Hoogendam.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: IJsterk/het Parool Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.