Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Extraatje voor chronisch zieke Hagenaars

De gemeente Den Haag wil vanaf 2012 chronisch zieken en gehandicapten een jaarlijkse toeslag geven van 110 euro. Dat besluit is genomen naar aanleiding van onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).
Extraatje voor chronisch zieke Hagenaars

Uit dit onderzoek blijkt dat deze groep het zwaar te verduren heeft door een combinatie van landelijke en gemeentelijke bezuinigingen op armoedevoorzieningen. ‘Veel mensen dreigen er enkele honderden euro’s per jaar op achteruit te gaan’, reageert een woordvoerder van de Chronisch Zieken en Gehandicaptenraad (CG-Raad). ‘110 euro is dan niet zo veel, maar alle beetjes helpen.’

Extra
Er zijn al gemeentes die chronisch zieken en gehandicapten extra steun geven via de bijzondere bijstand. De CG-Raad is hier blij mee, maar wil eigenlijk dat de overheid alle gemeentes extra geld geeft dat specifiek bestemd is voor chronisch zieken en gehandicapten, zodat ze een aanvulling op hun inkomen krijgen onafhankelijk van waar ze wonen. ‘Dat is nodig. De aangekondigde bezuinigingen gaan deze groep hard treffen.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Stock.xchng

1 REACTIE

  1. Het is fijn voor de Hagenaars dat ze enigszins gecompenseerd worden. Maar inderdaad zou dit voor iedereen in Nederland moeten kunnen waar je ook woont. Maar dit is een gevolg van ons politieke systeem. Daarin is ruimte gecreëerd voor discriminatie. En dat noemen we democratie. Volgens Plato staat dat maar een trede af van tirannie. Dat herken ik wel.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.