Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Extra geld voor methadonpatiënten

Minister Klink stelt dit jaar 7,5 miljoen euro beschikbaar voor verbetering van de zorg aan methadonpatiënten. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft Klink dat hij zich zal inzetten om het bedrag voor 2009 te verhogen naar 15 miljoen euro per jaar.
Extra geld voor methadonpatiënten

‘Met dit geld kan de verslavingszorg extra medisch personeel aantrekken zodat de meest zorgbehoevende methadonpatiënten de benodigde zorg kunnen krijgen’, schrijft Klink. ‘Het gaat immers om een groep ernstig verslaafden met veel lichamelijke en geestelijke gezondheidsklachten.’ Die klachten konden tot nu toe nauwelijks worden behandeld worden.

Registratie
Klink stelt als voorwaarde dat de instellingen voor verslavingszorg nog dit jaar de Landelijke Centrale Middelenregistratie invoeren. Dit is een registratiesysteem waarin de betrokken artsen precies kunnen zien hoeveel methadon (en soms ook andere medicatie) een patiënt krijgt. ‘Het systeem gaat dubbele verstrekkingen en overdoseringen tegen en zal daarmee ook een belangrijke bijdrage leveren aan het tegengaan van illegale doorverkoop van opiumwetmiddelen’, schrijft Klink in zijn brief.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.