Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Extra contactmoment jongeren en jeugdgezondheidszorg

Staatssecretaris Martin van Rijn heeft het startsein gegeven voor een extra contactmoment tussen jongeren en de jeugdgezondheidszorg. Tot nu toe ziet de jeugdgezondheidszorg jongeren voor het laatst als ze ongeveer 13 jaar zijn. De komende jaren wordt gekeken hoe het extra contactmoment, waarin de nadruk ligt op een gezonde leefstijl, vormgegeven kan worden.
Extra contactmoment jongeren en jeugdgezondheidszorg
Foto: ANP Photo

Het plan is verwoord in de handreiking ‘JGZ in beeld bij adolescenten’ die is opgesteld door het Nationaal Centrum Jeugdgezondheid (NCJ). Er staan praktische tips in voor gemeenten over hoe ze een extra contactmoment met jongeren het beste kunnen invoeren en vormgeven.

Social Media
GGD Nederland coördineert het project de komende drie jaar en zoekt samen met brancheorganisatie ActiZ en het NCJ naar een invulling en een vorm van het contactmoment die passen bij de doelgroep. Het idee is om social media als Facebook en Twitter, maar ook groepsgesprekken en games in te zetten in het extra contactmoment. Op die manier hopen de partijen jongeren te bereiken zodat op een doeltreffende manier bijgebracht kan worden wat een gezonde leefstijl inhoudt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.