Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Expreszo vraagt homo’s zich ziek te melden

Homojongerenblad Expreszo roept alle Nederlandse homojongeren op om zich maandag ziek te melden van school. De tieners zouden ophet Plein in Den Haag moeten protesteren tegen het wetsartikel waarmee homoleerlingen van school mogen worden gestuurd. De Tweede Kamer vergadert er maandag over.
Expreszo vraagt homo's zich ziek te melden

Expreszo plaatste deze oproep vrijdag op zijn website. Het wetsartikel dat scholen op religieuze grondslag het recht geeft om openlijk homoseksuele leerlingen en docenten weg te sturen, staat ter discussie. Het kabinet stelt dat scholen homoleraren en -leerlingen in bepaalde gevallen mogen blijven weigeren.

Motie
Een aantal kamerfracties is het daar niet mee eens. De regering zou in gesprek moeten gaan met scholen die van hun personeel eisen dat het de homoseksuele levenswijze afwijst. De Tweede Kamer nam hierover in december een motie aan.

Acceptatie
De SP, die de motie indiende, wil scholen verplichten om mensen ongeacht hun seksuele voorkeur te accepteren. Ook nam de kamer een motie van D66 aan om in het onderwijs meer aandacht te besteden aan ‘seksuele diversiteit’.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.