Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ex-directeur stort half miljoen euro terug

Voormalig directeur Van Praet van gehandicaptenorganisatie Aveleijn uit Borne heeft de omstreden lening van een half miljoen euro teruggestort, dat meldt RTV Oost. De ex-directeur werd vorig jaar op non-actief gesteld en vervolgens ontslagen vanwege deze bonus.
Ex-directeur stort half miljoen euro terug

Van Praet kreeg  als bonus een renteloze hypothecaire lening van een half miljoen euro van de zorginstelling. De ondernemingsraad van Aveleijn zegde vervolgens het vertrouwen op in de directeur en de raad van toezicht. Ook Bussemaker liet weten de bonus ‘onbegrijpelijk’ te vinden.

Ontslagvergoeding

Door alle commotie heeft de ex-directeur imagoschade opgelopen, zo beweerde hij. Van Praet eiste vervolgens een afkoopsom van 750.000 euro voor de ontbinding van zijn contract. De raad van toezicht vond dit bedrag ‘buitensporig’ en stapte naar de rechter. Die bepaalde in januari van dit jaar dat een ontslagvergoeding van 200.000 euro meer op zijn plaats was.

Terugbetalen

Overigens erkende de kantonrechter dat Van Praet was beschadigd en dat de raad van toezicht hieraan medeschuldig is geweest. De lening moest hij terugbetalen, zo bepaalde de rechter.

Afscheid

Er is nog geen opvolger voor Van Praet benoemd, zo laat RTV Oost weten. Meer dan 100 kandidaten solliciteerden naar de functie. De ex-directeur heeft een afscheidsfeest ‘in kleine kring’ gehad. Een aantal personeelsleden van Aveleijn vond een grote afscheidsreceptie ongepast.

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: RTV Oost/Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.