Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Europese kinderen hebben zelfde problemen

Relaties met andere kinderen, gepest worden, psychische problemen en seksualiteit; de problemen waarmee Europese kinderen naar de Kindertelefoon bellen, verschillen niet veel per land. Dat blijkt uit cijfers die de Child Helpline International (de internationale Kindertelefoon) donderdag heeft gepubliceerd over de afgelopen 10 jaar.
Europese kinderen hebben zelfde problemen
Foto: ANP

Van de meer dan een miljoen telefoontjes die bij Nederlandse medewerkers van de hulplijn binnenkwamen het afgelopen decennium, ging bijna een kwart over seksualiteit. Op de tweede plaats staat misbruik en geweld, gevolgd door problemen met leeftijdsgenootjes.

Geweld

In bijvoorbeeld Duitsland en Polen belt een op de drie kinderen over problemen met andere kinderen. Zo’n een op de tien belt daar met kwesties over geweld en familieproblemen. De Kindertelefoon bestaat in Nederland bijna 35 jaar en is een hulplijn voor kinderen tussen de 8 en 18 jaar.

1 REACTIE

  1. Ook in eerdere inventarisaties in Europa binnen welzijn is duidelijk geworden dat de problemen binnen Europa niet heel veel verschillen. Wel is de context anders en daardoor ook de benadering. In de opleiding European Master in Social Work vergelijken we deze benaderingen en proberen daar in meerdere landen ons voordeel mee te doen. Bert Gijsbers, projectleider European Master in Social Work.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.