Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Etenstijd voor Almeerse kinderen is gezond

Het doel is om meer binding in de wijk te brengen. Door in wijkrestaurant Etenstijd wekelijks een gezonde maaltijd te bereiden tegen een kleine prijs. Tot het verhaal de wereld in kwam dat 300 kinderen in de Almeerse Stedenwijk maar één keer in de zes weken een warme maaltijd nuttigen.
Etenstijd voor Almeerse kinderen is gezond

Het bericht in de media is totaal uit zijn verband gehaald, laat welzijnsstichting De Schoor op haar website weten: ‘Aanleiding om het project te beginnen was enerzijds de ervaring dat lang niet overal elke avond een gezonde en warme maaltijd op tafel komt en anderzijds om op een gezellige en laagdrempelige manier contact te leggen met buurtbewoners.’

Woorden
In de media verscheen het bericht dat 300 kinderen in de Almeerse Stedenwijk slechts eens per zes weken een warme maaltijd krijgen. Ouders zouden hun minimuminkomen op een verkeerde manier besteden aan een plasma-tv of krasloten in plaats van eten. ‘De geciteerde medewerker van de stichting zijn woorden in de mond gelegd,’ zegt de directeur van De Schoor.

Contact
Het project Etenstijd is erop gericht om buurtbewoners ‘op een vast tijdstip gezond te laten eten en met elkaar in contact te brengen,’ maakt het bericht op de webssite van De Schoor in Almere duidelijk. ‘Elke donderdag staat een bijzondere maaltijd klaar. Op termijn is het de bedoeling dat er vaker in Etenstijd gegeten kan worden.’


Meer nieuws in uw inbox? Klik
hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.