Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Espria gaat verder zonder Philadelphia

Medio 2009 wordt Philadelphia ontvlochten uit Espria en gaat daarmee zelfstandig verder. Dit voorgenomen besluit wordt door de raad van bestuur voor advies voorgelegd aan de medezeggenschapsorganen. Evean Groep en Woonzorg Nederland zullen gezamenlijk in Espria verdergaan.
Espria gaat verder zonder Philadelphia

Het herstel van Philadelphia zal de komende tijd veel aandacht vergen, aldus het bericht van de grote fusie-organisatie Espria op de website. Espria wil zich verder ontwikkelen als kwalitatieve dienstverlener. Om snel nieuwe vormen van zorg, diensten en wonen te kunnen ontwikkelen, heeft Espria in onderling overleg besloten dat Philadelphia als zelfstandige organisatie verder zal gaan onder de nieuwe bestuurlijke leiding van Greet Prins.

Draagvlak
Het besluit om Philadelphia te verzelfstandigen is ook genomen op basis van een recent draagvlakonderzoek naar de samenwerking. Philadelphia wil zich gaan richten op haar kerntaak: zorg aan mensen met een (verstandelijke) beperking. Daarom zullen de activiteiten van Philadelphia in de ouderenzorg (verpleeghuiszorg, verzorgingshuiszorg en thuiszorg) worden afgestoten. Onderzocht wordt of deze onAderdelen worden overgedragen aan de Evean Groep.

Verlies
Espria heeft 2008 met een verlies van 5 miljoen euro afgesloten. Philadelphia heeft in 2008 een verlies van 18,4 miljoen gemaakt. Evean Groep daarentegen heeft een positief bedrijfsresultaat behaald van 13,2 miljoen euro. Ruim een jaar geleden ontstond Espria een samenwerkingsverband tussen Philadelphia, Evean Groep en Woonzorg Nederland. Medio 2008 bleek dat, bij ongewijzigd beleid, Philadelphia zware verliezen zou lijden.

Herstelplan
In oktober is de voorzitter Raad van Bestuur van Philadelphia teruggetreden en is een herstelplan opgesteld om op een zo kort mogelijke termijn weer tot een positief resultaat te komen. De afgelopen maanden is na overleg met vakbonden en medezeggenschapsorganen invulling gegeven aan het herstelplan.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: Espria

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.