Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eisen aan voorschoolse educatie eerst voor grootste steden

Alleen Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht moeten vanaf augustus 2010 voldoen aan alle kwaliteitseisen voor voorschoolse educatie. Het betreft eisen die zijn opgenomen in de Wet Ontwikkelingskansen door kwaliteit en educatie (Wet OKE). Het kabinet heeft hiermee ingestemd.
Eisen aan voorschoolse educatie eerst voor grootste steden

De vier grote gemeenten zijn al langer bezig met de kwaliteitseisen zoals die in de wet OKE staan dan overige gemeenten. Zij hebben daarom een voorsprong. De overige gemeenten krijgen voor twee eisen een jaar uitstel. Daarbij gaat het om de minimale opleidingseisen (SPW-3) voor leidsters en het bieden van minimaal vier dagdelen of tien uur voorschoolse educatie per week aan kinderen die een ontwikkelingsachterstand hebben of het risico daarop lopen.

Twee leidsters
Wel moeten in alle gemeenten vanaf augustus op een groep van maximaal zestien kinderen twee leidsters staan. Ook moet worden gewerkt met een programma voor voorschoolse educatie. Deze programma’s stimuleren op speelse wijze de taal- en rekenontwikkeling, de sociaalemotionele ontwikkeling en de motoriek van kinderen.

Meer nieuws in uw inbox? hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.
 

Bron: NJi/Primo-online Foto: Koen Suyk/ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.