Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Eindhoven krijgt 4,3 miljoen tegen verloedering

Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken geeft de gemeente Eindhoven 4,3 miljoen euro om de overlast en de verloedering in de stad aan te pakken. Daarmee honoreert ze een plan dat Eindhoven zelf heeft uitgedacht.
Eindhoven krijgt 4

De ideeën van Eindhoven behelzen interventieteams voor overlastgevende jongeren, toezichthouders, extra gezinsondersteuning, aanpak woonoverlast en aanpak jonge veelplegers.

Lijden
Er is 150 miljoen euro beschikbaar voor de vijftig gemeenten die het meest te lijden hebben van overlast en verloedering. Ze moeten zelf een plan maken om voor het geld uit de pot van 150 miljoen euro in aanmerking te komen.

Actieplan
Het kabinet ontwikkelde al in 2008 een actieplan tegen overlast en verloedering. Ter Horst greep een campagne-avond van haar partij, de PvdA, maandag aan om de rijksbijdrage aan Eindhoven bekend te maken.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP/Foto: ANP/Robert Vos

1 REACTIE

  1. Van nieuws is eigenlijk geen sprake. Het gaat om geld uit een pot van 150 miljoen euro waaruit tientallen gemeenten jaarlijks bijdragen krijgen voor plannen die zij zelf maken om verloedering en overlast aan te pakken. Eigenlijk heeft Eindhoven zelfs reden om enigszins teleurgesteld te zijn over de 4,3 miljoen euro die de stad opgeteld krijgt voor dit jaar en volgend jaar. Ten opzichte van voorgaande jaren betekent de bijdrage voor 2010 een achteruitgang van twee ton en voor 2011 van 1,1 miljoen euro.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.