Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eigen daklozen eerst in Amsterdam

Personen die korter dan 3 maanden in Nederland verblijven, laat de gemeente Amsterdam niet meer toe tot de opvang voor daklozen als het 's winters koud is. Dat maakte wethouder Eric van der Burg (zorg, VVD) vrijdag bekend.
Eigen daklozen eerst in Amsterdam

Daklozen die gebruik willen maken van de opvang worden vooraf ‘zorgvuldig gescreend’. De GGD houdt een intakegesprek met ze waarbij ze hun identiteitsbewijs moeten tonen. Zo moet het ‘oneigenlijk gebruik’ van de opvang worden tegengegaan. Mensen in een crisissituatie worden wel van straat gehaald. De rest moet zelf een slaapplek zoeken, bijvoorbeeld in een goedkoop hotel.

Te koud
Als het ’s nachts te koud is om buiten te slapen, kunnen daklozen binnen slapen nadat ze hebben aangeklopt bij de GGD. In de winter van 2010 zijn in Amsterdam maximaal 340 mensen extra per nacht van straat gehaald. Volgens de gemeente had vorig jaar slechts een kwart van de opgevangen thuislozen binding met de hoofdstad.

Bron: ANP/ ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.