Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Eigen bijdrage probleem voor helft ggz-patiënten’

Van de ggz-patiënten die moeten worden opgenomen in een instelling, weigert ongeveer de helft omdat ze de eigen bijdrage niet kunnen betalen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Landelijk Platform GGz.
'Eigen bijdrage probleem voor helft ggz-patiënten'

In de eerste twee weken van maart kreeg het platform bijna vijfhonderd reacties. ‘Het gaat vooral om de meest kwetsbare patiënten,’ zegt woordvoerster Mirjam Drost van het meldpunt. Wanneer een grote groep mensen stopt met de behandeling heeft dit gevolgen. Volgens het Landelijk Platform GGz is het risico groot als het om acute crises gaat.

Kort geding
Het Landelijk Platform GGz wil de maatregel laten verwijderen en bereidt een kort geding voor tegen minister Schippers (volks-gezondheid). Ook GGZ Nederland, de Parnassia Bavo Groep en GGZ Oost Brabant steunen het platform in de gerechtelijke procedure.

Kosten
Sinds 1 januari dit jaar moeten patiënten die gebruik maken van tweedelijns geestelijke gezondheidszorg een eigen bijdrage betalen. Deze bijdrage van 200 euro komt bovenop het eigen risico. Een opname kost 145 euro per maand extra. 

Bron: Zorginstellingen.nl/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.