Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Eigen bijdrage ggz gaat niet door

De eigen bijdrage voor de ggz gaat niet door. Dat blijkt uit het deelakkoord van de Partij van de Arbeid en de VVD. Ook de forenzentaks en de langstudeerboete zijn gesneuveld.
Eigen bijdrage ggz gaat niet door

De afschaffing van de  maatregelen worden onder meer gedekt door een mindering op het vitaliteitspakket voor arbeidsdeelname door ouderen, een snellere verhoging van de AOW-leeftijd, en vanaf 2014 via eigen bijdragen en premies in de zorg.

Ggz

‘Dit is in één woord fantastisch. We hebben heel erg gevochten tegen de regeling van de eigen bijdrage, die in onze ogen onrechtmatig was’, zo reageert een woordvoerster van GGZ Nederland. ‘Waarom moest je wel betalen bij een psychose en niet bij een hartaanval? Dat vonden we niet correct. Het gerucht ging al wel dat de eigen bijdrage zou worden geschrapt. Maar nu het echt zo is, zijn we erg blij voor alle patiënten die het betreft.’

Beschouwingen

Dinsdag beginnen de Algemene Financiële Beschouwingen. Hierin bespreekt de Tweede Kamer ’s lands huishoudboekje voor 2013. De vervangende bezuinigingen kunnen hier al besproken worden.

Bron: ANP/ANP-Photo

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.