Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eerste lesbische moeders erkennen kind

Corine en Audrey Schep tonen samen met hun kindje Dieuwke de akte van erkenning voor een duomoeder in Gemeentehuis in Zwolle. Een aantal lesbische stellen heeft op verschillende stadhuizen in Nederland ook zo'n akte ondertekend voor de erkenning van hun kind. Vanaf nu hoeven zogeheten duomoeders of meemoeders niet langer een langdurige, kostbare en ingewikkelde adoptieprocedure te doorlopen om juridisch ouder te worden.

De wet op lesbisch ouderschap geldt vanaf 1 april. De Eerste Kamer stemde in november in met het wetsvoorstel, dat door politieke weerstand lang was blijven liggen. Met de wet wordt de positie van kinderen van twee lesbische moeders zo veel mogelijk gelijk aan die van kinderen geboren in heteroseksuele relaties.

 

‘Maar juf, als u dan verliefd bent op een meisje, bent u dan verliefdverliefd? Of vindt u haar dan aardig?’ Voor sommige kinderen zijn andere religies, een andere seksuele voorkeur of een andere afkomst bij voorbaat gek, vies, slecht of stom. Lees hier meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.