Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Een op de negen kinderen groeit op met risico op armoede

In 2008 hadden 385 duizend minderjarige kinderen in Nederland kans op armoede. Dit betekent dat 11,5 procent van de kinderen tot 18 jaar opgroeit in een gezin met een inkomen tot maximaal 120 procent van het sociaal minimum.
Een op de negen kinderen groeit op met risico op armoede

Kinderen uit eenoudergezinnen lopen meer risico op armoede dan kinderen die bij beide ouders wonen. Zo had in 2008 de helft van de minderjarige kinderen uit eenoudergezinnen te maken met kans op armoede. Bij kinderen die met beide ouders opgroeien lag dat aandeel op 5,6 procent. Hier speelt mee dat in een eenoudergezin maar één kostwinner voor het inkomen kan zorgen. Daarnaast zijn eenoudergezinnen vaker afhankelijk van een (bijstands)uitkering dan gezinnen met twee ouders.

Meemaken
Van de minderjarige kinderen met kans op armoede hadden 155 duizend hier al vier jaar of langer mee te maken. Ook dit komt bij kinderen uit eenoudergezinnen veel vaker voor dan bij andere kinderen (respectievelijk 27 en 2,3 procent).

Link:
Kans op armoede bij minderjarige kinderen, derde kwartaalrapportage Landelijke Jeugdmonitor

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: CBS/Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.