Een caseload is geen cijfer’

Veel wijkteams en gemeenten hebben behoefte aan een cijfer: hoeveel cases kunnen we dit jaar behandelen? Deze cijfermatige manier van denken is een verkeerd uitgangspunt. De caseload van een wijkteam is afhankelijk van allerlei factoren: populatie, financiën, ervaring van teamleden, takenpakket en vooral de visie op welke zorg wie moet leveren.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Picscout

Veel wijkteams worstelen met hun caseload. Voor medewerkers is het ingewikkeld om in te schatten wat er van hen verwacht wordt – hoeveel cases ze tegelijkertijd moeten hebben. En aan de andere kant blijkt het lastig voor bedrijfsvoering en gemeenten om in te schatten wat een reële verwachting is. ‘Goede afspraken over die caseload is belangrijk’, vindt Dahmen. ‘Op die manier blijft het werk leuk en behapbaar voor de professionals en krijgen de cliënten de juiste zorg. Echter: een caseload is geen cijfer.’

Denkmodel

Om die reden kwam een paar jaar geleden een aantal jeugdteams, die met dezelfde vragen zitten,

0
925

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.