Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

E-health platform lanceert app jeugdpsychiatrie

Een mobiele behandelapp voor jongeren die psychiatrische begeleiding nodig hebben. Het e-health-platform Jouw Omgeving voor jeugdpsychiatrie lanceert mobiele behandelapps die structurele ondersteuning bieden, onafhankelijk van de locatie waar de jongere in zorg is.
foto AdobeStock

De apps van platform Jouw Omgeving zijn bedoeld om de zorg van zorgaanbieders en zorgprofessionals nog meer aan te laten sluiten op de dagelijkse praktijk van cliënten. Professionals cliënten en zijn netwerk – familie en mantelzorgers – kunnen nu via hun mobiele telefoon veilig met elkaar communiceren. Verder geeft de app behandelaars en cliënten een melding als er iets moet gebeuren, bijvoorbeeld wanneer een nieuw onderdeel van de behandeling klaarstaat voor de cliënt.

Smartphone

In opdracht van het Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie ontwikkelde Jouw Omgeving de eetdagboek- en g-schema-app. Robbert Slotman, medeoprichter van Jouw Omgeving, zegt op de website van Zorgvisie: ‘Voor veel cliënten is de smartphone het voornaamste communicatiemiddel. Met deze apps sluiten we nog beter aan op hun dagelijks leven.’ De komende maanden komen er nog andere apps, zoals een emotiedagboek. Slotman: ‘Zo bouwen we een bibliotheek van behandelapps op. Nu de basis eenmaal staat, kunnen deze apps zonder lange ontwikkeltijden worden gebouwd.’

Behandelapps

De eetdagboekapp en g-schema-app zijn de eerste mobiele behandelapps die worden gelanceerd. Cliënten houden met behulp van de eetdagboek-app hun eetgedrag bij en geven aan hoe ze zich op dat moment voelen. Dit geeft hen meer inzicht in hun eetgedrag. De g-schema-app helpt cliënten hun situatie beter te begrijpen. Cliënten onderzoeken met deze app welke gevoelens en gedachten ze bij bepaalde gebeurtenissen hebben, om een verklaring te vinden waarom zij bepaald gedrag vertonen en hoe ze dat kunnen veranderen met behulp van de therapie.

Lees meer op de website van Jouwomgeving.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.