Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Duizenden leerlingen overbelast

Van de bijna 45.000 leerlingen in het voortgezet onderwijs in de regio Arnhem zijn er 5000 overbelast. Zij kampen met gedrags- en andere problemen. Er is wel hulp voor deze overbelaste jongeren, maar omdat het speciaal onderwijs en de jeugdhulpverlening wachtlijsten hebben, komen ze vaak in een langdurig doorschuifsysteem terecht.
Duizenden leerlingen overbelast

Dat blijkt uit een onderzoek dat de gemeenten in de regio Arnhem samen met de scholen hebben laten doen. Volgens de gemeente Arnhem is niet eerder in Nederland zo nauwkeurig onderzocht hoe het gaat met de scholieren van voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs.

Zorgteam
De cijfers komen redelijk overeen met landelijke schattingen, maar een verrassende uitkomst is volgens de gemeenten bijvoorbeeld dat een kwart van de overbelaste kinderen op havo of vwo zit. Dit is niet eerder in cijfers vastgesteld. Veel scholen hebben een zorgteam en een doorverwijssysteem, maar toch verlaat een kwart van de overbelaste kinderen de school zonder diploma.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.