Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Drie jeugdzorgdirecteuren verdienen meer dan Brabantnorm

Drie jeugdzorgdirecteuren in Brabant verdienen meer dan de zogenaamde Brabantnorm. Dat meldt het Brabants Dagblad. De Brabantnorm ligt op 145.000 euro en komt overeen met een ministersalaris. De provincie gaat deze norm hanteren voor gesubsidieerde instellingen.
Drie jeugdzorgdirecteuren verdienen meer dan Brabantnorm

Brabant wil geen subsidie meer verlenen aan instellingen die hogere salarissen uitbetalen dan een ministersalaris. De Brabantnorm ligt daarmee een kleine 50.000 euro lager dan de Balkenendenorm (193.000 euro). Een grote meerderheid in Provinciale Staten stemde in juni van dit jaar voor deze norm, die is bedacht door het CDA.

Overschrijden
De Brabantnorm moet nog ingevoerd worden, maar het is al zeker dat de salarissen van drie jeugdzorgdirecteuren de norm overschrijden. Het gaat om: Rita van Breugel directeur van het Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant (156.659 euro), Lian Smits, directeur van Kompaan en de Bocht in Goirle (149.647 euro) en Ben van Bruxvoort, directeur van De Combinatie in Tilburg (155.282 euro), aldus het Brabants dagblad.

Bron: Brabants Dagblad

1 REACTIE

  1. en dan te bedenken dat er vele miljoenen euro’s aan onroerende zaken in het bezit zijn van deze door de overheid gefinancieerde “zorg” instellingen….en maar fuseeren en meer macht. Het wordt echt tijd dat de kerntaak weer leidend wordt.
    50% van het management eruit en snel zo lijkt me!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.