Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Drentse school naar politie om bangalijst

Scholengemeenschap Stad en Esch in het Drentse Meppel is naar de politie gestapt omdat ze is gestuit op een zogenoemde bangalijst, waar meisjes van de school op stonden die makkelijk voor seks zouden zijn te porren. Dat maakte de school vrijdag bekend.
Drentse school naar politie om bangalijst

De politie adviseerde de school om de getroffen leerlingen en hun ouders aangifte te laten doen van smaad. ‘We hebben iedereen meteen geïnformeerd’, zegt locatiedirecteur Muriëlle Springer. ‘Ook andere scholen in Meppel waarvan leerlingen op de lijst stonden.’

Impact
De school gaat vrijdag in gesprek met leerlingen om het onderwerp te bespreken. ‘We hopen dat ze zich bewust worden van de impact die zo’n lijst kan hebben’, aldus Springer. De school vindt dat ouders het onderwerp thuis ook bespreekbaar moeten maken. Bij de politie Drenthe heeft zich tot nu toe één meisje gemeld om aangifte te doen. De sekslijst, die op Twitter stond, is inmiddels verwijderd.

Mediahype
Sociaal wetenschapper Linda Duits stelde in het programma Pauw en Witteman dat deze bangalijsten van alle tijden zijn. Ouders moeten met hun dochters in gesprek over de lijsten, maar ze vindt dat alle media aandacht de bangalijst tot een hype maakt.

Bekijk hier de uitzending: 

Bron: ANP/ANP-photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.