Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Drenthe proeftuin voor jeugdzorg

De twaalf gemeenten in Drenthe starten met een pilot om een begin te maken met de overname van de jeugdzorgtaken van de provincie. Speerpunt in het nieuwe beleid is dat jeugdigen en hun ouders snel en effectief dichtbij huis geholpen worden. Het nieuwe Drentse aanpak dient als voorbeeld voor de rest van Nederland.
Drenthe proeftuin voor jeugdzorg

Het kabinet-Rutte wil dat de regie in de gehele jeugdzorg in 2015 naar de gemeenten gaat. Centra voor Jeugd en Gezin en Zorg Advies Teams spelen hierin een belangrijke rol. Zij moeten de drempel naar jeugdzorg verlagen. Verwacht wordt dat door het sneller inschakelen van hulp op termijn het beroep op zwaardere vormen van jeugdzorg verkleint.

Toonaangevend
Het plan is maandag gepresenteerd door de Drentse gedeputeerde Anneke Haarsma. Zij bood het mede namens de Drentse gemeenten aan, aan vertegenwoordigers van het ministerie van VWS. Diverse Drentse jeugdzorgprogramma’s hebben er toe geleid dat de provincie een toonaangevende rol speelt in het landelijke jeugdzorgbeleid. Binnen twee dagen moet in de toekomst bepaald worden wat voor het kind de beste oplossing is.

Download: Drentse jeugdzorgpilot gepresenteerd

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: ANP/Foto: rapport Provincie Drenthe

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.