Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dit moet je eigenlijk zien

Weet je het nog welke reportages en docu’s je eigenlijk nog moest terugkijken? Zorg + Welzijn zet ze nog even voor je op een rij.
docu
Foto: ANP XTRA

Ik ben Alice (2Doc – 1 uur en 15 minuten)

Drie alleenstaande bejaarde vrouwen krijgen bezoek van zorgrobot Alice. Alice is geprogrammeerd als de ideale verzorgster die nooit moe wordt en altijd voor je klaarstaat. Kan de robot een mens vervangen?

Bekijk de docu hier >>


Is er leven na een familiedrama? (Dit is de dag – 35 min)

Ieder jaar worden zeker twintig kinderen in Nederland omgebracht door hun eigen vader of moeder. Vaak pleegt de dader daarna zelfmoord en blijft een ouder alleen achter. Is het mogelijk om na zo’n familiedrama je leven weer op te pakken? En hoe doe je dat dan?

Bekijk het hier >>

Je zal het maar hebben (verschillende afleveringen)

Van een aangeboren hartafwijking tot afasie. Van Constitutioneel eczeem tot cystic Fibrosis. Van depressie tot een dissociatieve identiteitsstoornis. Je zal het maar hebben. BNN maakte verschillende afleveringen over jongeren met een beperking, ziekte of aandoening. Confronterend, maar wel met humor.

Bekijk hier de afleveringen >>

Weet jij nog interessante uitzendingen?

Heb jij een docu of reportage gezien die je zou aanraden voor je collega’s? Laat het weten via de reageerknop >>

Geef me ’s ongelijk (Teledoc Campus: 30 min)

De buitengewoon slimme vijftienjarige Julius heeft het met zijn provocaties te bont gemaakt. Hij wordt van school gestuurd en moet werken aan gedragsverandering. Maar niemand kan Julius uitleggen waarom hij zich moet conformeren aan de idiotie van het normaal zijn.

Bekijk het hier >>

Het verzwegen oorlogsleed van psychiatrische patiënten (Dit is de dag – 35 min)

Wat is er gebeurd met psychiatrische patiënten en verstandelijk beperkten in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog? Dit is de Dag Reportage gaat op zoek naar het verzwegen oorlogsleed van psychiatrische patiënten.

Bekijk hier de reportage >>

Gevaarlijke dromen (2Doc 1 uur)

Hoe kan een droom je leven op zijn kop zetten? De nuchtere regisseur Amy Hardie, moeder van drie kinderen, droomt dat haar paard doodgaat en als ze de volgende morgen uit het raam kijkt, is hij inderdaad overleden, precies zoals in haar droom. Wanneer ze daarna droomt over haar eigen dood en dan ook nog ziek wordt, slaat de angst toe. Ze besluit filmend op onderzoek uit te gaan en komt via neurologie en psychotherapie uiteindelijk zelfs bij een sjamaan uit.

Bekijk de docu hier >>

Heeft mijn zieke kind recht op euthanasie? (Dit is de dag – 35 min)

Janneke Kok heeft van heel dichtbij meegemaakt wat het betekent als een jong kind ernstig ziek wordt. Haar 9-jarige zoon Daan krijgt een agressieve vorm van botkanker. In zijn laatste levensfase wordt Janneke geconfronteerd met de ondraaglijke pijn die haar zoon moet doorstaan. Kan het lijden van een kind inderdaad zo groot zijn, dat het zelf om de dood vraagt? En moet je als ouder überhaupt overwegen in te stemmen met zo’n indringend en onomkeerbaar verzoek van een ziek kind?

Bekijk hier de reportage >>

We selecteerden al eerder interessante series en reportages voor je. Kijk hier voor nog een lijst >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.