Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dit jaar in 150 gemeenten een Centrum voor Jeugd en Gezin

Eind dit jaar beschikken 150 gemeenten in Nederland over een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Dat zijn er 25 meer dan gepland. Minister Rouvoet maakte dit bekend tijdens het congres ‘Samenwerken voor de Jeugd; topspelers gevraagd’ in Nieuwegein.
Dit jaar in 150 gemeenten een Centrum voor Jeugd en Gezin

Uit onderzoek blijkt dat vooral ouders en jongeren in de grote steden al gebruik maken van de centra. De eerste werden enkele jaren geleden geopend. Van de steden met meer dan 100.000 inwoners heeft ongeveer 70 procent nu een CJG. In kleine gemeenten ligt dit beneden de 10 procent.

Bereik
Wekelijks komen er nieuwe Centra voor Jeugd en Gezin bij. Rouvoet: ‘De CJG’s zijn een middel om ouderen en jongeren beter te bereiken. Een plek waar je makkelijk kunt binnenlopen om ook andere ouders te ontmoeten. En een plek waar de samenhang in de buurt wordt versterkt.’

Pedagogische hulp
Op het congres zei Rouvoet dat steeds meer gemeenten licht pedagogische hulp aanbieden. In 2009 geldt dat voor 60 procent van de ruim 440 gemeenten. ‘Een mooi bewijs dat het geld voor jeugd en gezin, zoals wel eens wordt beweerd, niet in de bakstenen van de CJG-gebouwen gaat zitten’, aldus de minister.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: Jeugd en Gezin Foto: ANP/Robert Vos

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.