Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Directeur zorginstelling Aveleijn vertrekt

Directeur Rob Kievitsbosch van zorginstelling Aveleijn in Borne (Overijssel) stapt op. Het personeel heeft onvoldoende vertrouwen in hem. Kievitsbosch zat al sinds eind januari thuis na een conflict met het personeel over het op non-actief stellen van een geliefde regiodirecteur van de instelling.
Directeur zorginstelling Aveleijn vertrekt

Aveleijn heeft tal van vestigingen in het midden en oosten van het land. Bij de instelling werken een kleine 1700 mensen, die voor ruim 2400 cliënten zorgen. Bij Aveleijn rommelt het op managmentniveau al sinds 2007, al is de zorg voor cliënten nooit in gevaar gekomen, aldus de voorzitter van de raad van toezicht woensdag.

Onderzoek
Uit een onderzoek dat de raad van toezicht liet doen, blijkt dat ‘er op leidinggevend niveau het een en ander mis is’, aldus de voorzitter. Er is sprake van een eilandjescultuur, waarbij teams volledig autonoom te werk gaan, terwijl wet- en regelgeving en financiering van de gehandicaptenzorg in snel tempo veranderen. Als Aveleijn wil overleven, moet er snel meer structuur komen. Daaraan moet iedereen zich onderwerpen, aldus de voorzitter.

Lees ook:

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.