Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Directeur Jeugdzorg Haaglanden weg

Directeur Maud Groenberg vertrekt bij Jeugdzorg Haaglanden/Zuid-Holland. Uit onderzoek is gebleken dat voor haar stijl van werken en leidinggeven onvoldoende draagvlak is binnen de organisatie. In onderling overleg is nu besloten dat zij niet meer terugkomt. Dat meldde woensdag Jeugdzorg Haaglanden/Zuid-Holland.
Directeur Jeugdzorg Haaglanden weg

Begin dit jaar was door de raad van toezicht een onderzoek ingesteld naar het functioneren van Groenberg.Het onderzoek had betrekking op de ‘aansturing’ door Groenberg en de bedrijfsvoering en de cultuur binnen de organisatie.

Tegenspraak
Volgens de NOS zou Groenberg nauwelijks tegenspraak dulden en wie tegen de directeur ingaat, loopt het risico te worden ontslagen. De zegsvrouw van de organisatie wilde niet ingaan op die beschuldigingen en zei dat de toezichthouder ‘naar eigen bevindingen en signalen handelt’.

Onrust
Personeelsleden zouden geklaagd hebben over traag, onduidelijk en niet consistent beleid. Met de ondernemingsraad (OR) heeft Groenberg veel conflicten achter de rug. Eind vorig jaar was de onrust zo groot geworden, dat personeelsleden aan de bel trokken bij het stadsgewest Haaglanden, het samenwerkingsverband van gemeenten rond Den Haag dat met de provincie Zuid-Holland de jeugdzorg financiert, aldus de NOS.

Bron: ANP/NOS/ANP-Photo

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Jammer dat weer een vrouwelijke manager negatief (autoritair) in het nieuws komt. Vrouwelijk leiderschap heet toch sociaal, socialer te zijn?
    Maar ja, de wal keert het schip; mensen pikken dit anno 2012 niet meer.
    Leiderschap dient dienstbaar te zijn. “Organisatieontwikkeling komt van onderop, gestuurd door een veranderkundige top.” (stelling 3 van 5 over dienend leiderschap): http://www.tils.nu

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.