Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Den Haag: 2,3 miljoen extra voor arme burgers

De gemeente Den Haag legt 2,4 miljoen euro extra bij de eenmalige uitkering van het Rijk aan mensen die in armoede leven. Kinderen krijgen een winterjas en mensen worden geholpen met de betaling van hun zorgpremie.
Den Haag: 2
Foto: ANP XTRA

Voor mensen die in armoede leven trekt het kabinet dit jaar 70 miljoen euro uit voor een eenmalige uitkering. Gemeenten moeten ervoor zorgen dat het geld op de goede plek bij de mensen terecht komt. Den Haag zou 3,5 miljoen ontvangen, maar dat is niet genoeg. ‘Sommige gezinnen dreigen daardoor buiten de boot te vallen’, volgens de woordvoerster van de gemeente Den Haag. Daarom legt de gemeente er geld bij.

De sociale diensten zijn te veel gericht op het uitdelen van sancties, alsof mensen die bijstand nodig hebben hufters, losers en fraudeurs zijn. Er heerst wantrouwen tegenover mensen die het echt nodig hebben. Dat constateert de Rotterdamse ombudsman Anne Mieke Zwaneveld. Lees verder>>

Winterjas

Het geld gaat naar zo’n 2000 kinderen uit Den Haag die opgroeien in armoede, om een winterjas en nieuwe schoenen aan te schaffen. Bijna 10.000 huishoudens met ouderen krijgen een extraatje van 125 euro. Ook worden honderden mensen geholpen die een achterstand hebben bij de betaling van hun zorgpremie. ‘Met het extra geld van de gemeente wordt een project gestart, waardoor deelnemers geen maandelijkse boete meer hoeven te betalen, weer aanvullend verzekerd zijn en hun schuld kunnen aflossen’, aldus de woordvoerster van de gemeente.

Op de plank

Overigens had de gemeente Den Haag het aangekondigde bedrag nog op de plank liggen. Het gaat om geld van het Rijk waarvoor nog geen bestemming was gevonden. De gemeente Den Haag heeft berekend dat dit jaar meer mensen recht op geld van het Rijk dan vooraf bekend. Bovendien moet de gemeente kosten maken om het geld bij de juiste mensen te laten komen.

Ken jij die ene fantastische sociaal werker die zich onderscheidt met een duidelijke visie en die innovatief denkt en werkt? Meld deze topper dan aan voor de verkiezing van Sociaal Werker van het Jaar 2014! Lees hier meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.