Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Den Engh heet voortaan Almata

Rijksinstelling voor gesloten jeugdzorg Den Engh heet vanaf vandaag Almata. Tot 1 februari 2009 was Den Engh een justitiële jeugdinrichting. Sindsdien is het een instelling voor gesloten jeugdzorg onder verantwoordelijkheid van het ministerie voor Jeugd en Gezin.
Den Engh heet voortaan Almata

Den Engh heeft in de afgelopen vijftig jaar veel meegemaakt. Van juichende recensies tot vernietigende kritieken. De afgelopen jaren is er goed gepresteerd.‘ Met deze woorden feliciteerde minister Rouvoet de instelling met de positieve conclusies van de laatste inspectierapporten.

Accomodatie
Om voldoende gesloten jeugdzorg plekken te realiseren voor 1 januari 2010 overlegt Rouvoet op dit moment met staatssecretaris Albayrak van Justitie over de mogelijkheid om enkele Justitiele jeugdinrichgingen (JJI) tijdelijk aan te wijzen als accommodatie voor gesloten jeugdzorg.

Kennis
Rouvoet: ‘Bij de overgang van JJI naar gesloten jeugdzorg instelling is hier in Den Engh bijzondere kennis en ervaring opgedaan. Het is belangrijk om daar goed gebruik van te maken als andere JJI’s straks versneld worden omgevormd tot gesloten jeugdzorginstelling.’

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: VWS/Foto: VWS

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.