De taaie taak van de taskforces wachttijden in de ggz

De wachttijden in de ggz in Midden-Holland zijn gedaald, aldus GGZ Nederland. 'Dat klopt, maar er is een verschil tussen de papieren werkelijkheid en de praktijk', vertelt Piet Overduin, procesbegeleider van de wachtlijsten taskforce in Midden Holland. Wat is er precies aan de hand met de wachttijden in de ggz en die regionale taskforces?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
De weg de van wachtlijsten is nog lang. Foto: Picscout

Om te beginnen waren de wachttijden in Midden-Holland – bestaande uit Gouda en vier aangrenzende gemeenten – bijna de hoogste van heel het land. Uit de Vektis-rapportage bleek dat over het eerste kwartaal van 2019 die cijfers flink gedaald waren. ‘Dat komt vooral door andere registratie ten opzichte van de vorige kwartalen. Eenpitters die wachttijden hadden van 52 weken zijn eruit gefilterd, omdat die niet klopten.’ In de praktijk is er overigens wel wat veranderd. ‘Rivierduinen, de grootste ggz aanbieder in deze regio, heeft wel aantoonbaar kortere wachttijden gekregen, onder andere omdat ze hun intakes efficiënter zijn gaan inrichten. En

0
488

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.