Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De lerende professional

Veel afgestudeerden die aan hun eerste baan in de zorg beginnen, ervaren de begintijd als heftig. Zelfstandig en zelfsturend werken zonder begeleiding van een docent vraagt een grote verantwoordelijkheid en het bewust zijn van eigen kwaliteiten. ‘Als je op dat moment weet wat je als persoon en als professional in huis hebt, heb je het makkelijker als starter’, zegt Ranty.
De lerende professional

Door met veel studenten te praten en hen te observeren, merkte Ranty dat studenten begeleiding nodig hebben bij het bewust worden van hun kwaliteiten en beperkingen. Als professional word je niet alleen op je werk beoordeeld, maar ook op de persoon die je bent. In het boek biedt Ranty handvatten over onder andere reflecteren, jezelf onderzoeken, het verwoorden van gevoelens, het omgaan met problemen, zelfbeeld, visie en professionele ontwikkeling. Aan de hand van opdrachten en verschillende cases wordt de stof verder verduidelijkt.

Na het lezen van het boek is de lezer in staat  om kritisch naar zichzelf te kijken, zichzelf op persoonlijke ontwikkeling aan te sturen, de professionaliteit te vergroten en het beste uit zichzelf te halen. Het boek moet een ondersteuning zijn bij het aanleggen van de basis, starters krijgen praktische handvatten en ervaren professionals houden zichzelf met dit boek een spiegel voor, aldus de auteur.

Auteur  Vera Ranty
Uitgever  Boom onderwijs
ISBN  978 90 473 0059 5
Prijs  € 24,50

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.