Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Daklozenorganisatie boos op Nederland

Het weren van daklozen die niet uit de buurt komen, dat in een aantal Nederlandse gemeenten gebeurt, is in strijd met bepaalde Europese sociale regels. Dat vindt de Europese organisatie voor daklozenopvang Feantsa, die daarom woensdag een klacht heeft ingediend bij de Raad van Europa tegen de Nederlandse overheid.
Daklozenorganisatie boos op Nederland

Onder meer in Utrecht en Rotterdam mag niet iedereen zomaar blijven slapen bij de daklozenopvang. Volgens koepelorganisatie Feantsa worden daklozen die niet kunnen aantonen dat ze een bepaalde tijd ergens verblijven daar de straat op gestuurd. Ook zijn er volgens een woordvoerster gemeenten die zonder dat het op papier staat eisen van daklozen dat ze uit de regio komen.

Toegankelijk
Volgens de organisatie staat echter in de wet dat maatschappelijke opvang, dus ook daklozenopvang, toegankelijk moet zijn voor iedereen die in Nederland woont. De landelijke overheid is er volgens Feantsa verantwoordelijk voor dat die wet wordt gehandhaafd. De Raad van Europa kijkt eerst of ze de klacht zal behandelen. Als dat gebeurt kan de procedure een jaar in beslag nemen, aldus Feantsa.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.