Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Daklozen voeren actie tegen bezuinigingen

Daklozen buigen zich woensdagochtend in het Amsterdamse Westerpark over oplossingen voor hun problematiek. Ze voelen zich opgejaagd door de politie en kampen met de inkrimping van laagdrempelige nachtopvang en de bezuinigingen op inloophuizen.
Daklozen voeren actie tegen bezuinigingen

Woensdagmiddag trekt een actiekaravaan van het Westerpark naar de Stopera, waar de actievoerders hun oplossingen en eisen willen overhandigen aan wethouder Eric van der Burg (zorg). Ze eisen onder meer dat de gemeente in gesprek gaat met het Openbaar Ministerie (OM) over de boetes voor daklozen die op straat hebben geslapen.

Stadhuis

Bij de Stopera spreekt ook SP-raadslid Maureen van der Pligt en luisteren de daklozen naar een toespraak van een vertegenwoordiger van het DaklozenActieKollectief (DAK). Na afloop van de actiedag willen de betogers de nacht doorbrengen voor het Amsterdamse stadhuis. De daklozen brachten de nacht van dinsdag op woensdag door in het Westerpark.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Robert Vos

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.