Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Daklozen maken gebruik van extra opvang

Het Rode Kruis gaat helpen met de opvang van daklozen, nu het buiten vrieskoud is. Op meerdere plaatsen in het land worden vanwege de toenemende kou de opvangplaatsen voor daklozen uitgebreid. Daarvoor zal de hulporganisatie veldbedden, dekens en kussens verzorgen.
Daklozen maken gebruik van extra opvang

In Hilversum zullen medewerkers van een opvangorganisatie en het Rode Kruis met een bus op zoek gaan naar mensen die hulp nodig hebben. In Venlo ondersteunt de club de gemeente met personeel voor de opvanghuizen. Een woordvoerder zei te verwachten dat de komende week ook andere gemeenten om bijstand zullen vragen.

Extra bedden
De daklozenopvang in Rotterdam herbergt in de nacht van maandag op dinsdag 248 mensen. Dat zijn er 73 meer dan in de normale capaciteit van 175 bedden terecht kunnen. Er zijn extra bedden in verband met de vorst. Ook in andere steden is dat het geval. De toeloop in Rotterdam heeft niet alleen met de vorst te maken. Volgens een woordvoerster van de GGD Rotterdam-Rijnmond maken de laatste tijd steeds meer mensen gebruik van de opvang. Waardoor dat komt is niet duidelijk.

In de gaten
In Den Haag maken rond de 100 daklozen gebruik van de extra opvang. Mensen van de GGD en het Leger des Heils houden daklozen die nog wel de nacht op straat doorbrengen in de gaten. Ook delen zij dekens uit, zei een woordvoerder van de gemeente maandagavond laat.

Speciale opvang
Ruim 100 daklozen in Amsterdam hebben zich zondag aan het begin van de avond gemeld bij de speciale winteropvang die is ingesteld. Maandag kwamen er nog 70 aanmeldingen bij. Er zijn voor hen extra bedden beschikbaar gesteld. De gemeenteraad vindt dat er tijdens extreme koude opvang moet zijn voor alle daklozen en dat er zo veel bedden beschikbaar zijn als nodig is.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.