Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Daklozen in Eindhoven krijgen stem

De dak- en thuislozen in Eindhoven krijgen een stem in het beleid van instellingen en gemeente. De ‘Klankbordgroep Dak- en Thuislozen’ (KDET) met negen ervaringsdeskundigen gaat werken aan de verbetering van daklozen in de stad.
Daklozen in Eindhoven krijgen stem

Vorig jaar constateerde een raadswerkgroep dat niemand in het Eindhovense opkwam voor de rechten van deze groep, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Klachten over bijvoorbeeld de nachtopvang werden niet gehoord. KDET werd daarom opgezet en inmiddels zijn de belangenbehartigers ruim een half jaar actief. Dit weekend presenteerden zij zich officieel aan de achterban.

Klaagmuur

‘De KDET moet zeker niet een klaagmuur, zegt coördinator Els Keet in de krant. Met een constructieve opstelling naar instanties en gemeente gaat de groep werken aan verbetering van de situatie van daklozen in de stad. Gevraagd en ongevraagd zullen ze adviezen geven aan de gemeente en diverse instellingen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Eindhovens Dagblad/Foto: ANP/Marcel Antonisse

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.